tirsdag 22. april 2008

Nye CDer

Nye CDer klar til å låne inkludere:

REM : Accelerate

Det merkes allerede i åpningskuttet, kontante "Living Well's The Best Revenge": R.E.M. har ikke vært så rocka siden gitar- og fuzz-bomba Monster i 1994, og flere kritikere hevder at de ikke har vært så bra siden Automatic For The People i 1992. Uansett hva man måtte ende opp med å mene er det åpenbart at noe har skjedd med Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills. Accelerate - innspilt i Vancouver, Dublin og hjembyen Athens med produsent Jacknife Lee (U2, Bloc Party) - skiller seg veldig fra sine forgjengere, nostalgiske Around The Sun og lette, poppa Reveal. Lyden er mer strippa ned, mens gitarene er mer i sentrum. R.E.M. har blitt et rockeband igjen - og det var på tide. Det syntes nødvendig både for karriere og for medlemmene personlig. Ikke det at de har laget dårlige album de siste årene, men de trengte en vitamininnsprøytning. Her hører vi nok en gang et band på vei opp, ikke en gjeng som bare safer seg inn i pensjonisttilværelsen. De har noe å bevise, og de beviser det. Det handlet visst bare om innstilling.





Foals : Antidotes

Hva linker sammen minimalist-geniet Steve Reich, gitarer som høres ut som insekter og tennisspilleren Andy Roddick? Svaret er fem bokstaver langt: Foals, et band fra Oxford som albumdebuterer med Antidotes. Rytmene ligger høyt i miksen og er hovedårsaken til at låter som "The French Open", "Balloons", "Hummer" og "Two Steps Twice" sitter som støpt. En sprø, fin lyd omkranser melodiene. Deilig med danserock som man både kan gynge og hoppe til.









Missy Elliott : Respect M.E.


Hvis du hevder å ha vært borti en CD med flere kanonsingler fra de siste ti årene enn Respect M.E., må vi anta at du lyver. Denne Missy Elliott-samlingen inneholder alle hennes beste øyeblikk. Her er to av 2000-tallets ypperste spor: "Get Ur Freak On" og "Work It". Her er de fantastiske singlene fra Missys debut: "The Rain (Supa Dupa Fly)" og "Sock It To Me". Her er "One Minute Man" fra Miss E, "Pass That Dutch" fra This Is Not A Test og "We Run This" fra ofte undervurderte The Cookbook. Her er totalt 17 vidunderlige låter fra en av de beste og mest betydningsfulle skikkelsene i moderne hip hop. Ikke mye å utsette på denne utgivelsen. Bortsett fra: Hvor ble det av "Lick Shots"? Hm, perfeksjon får vel fortsette å være et gudommelig anliggende.









Captain Beefheart and the Magic Band : The Spotlight Kid /Clear Spot

Frustrert av mangelen på kommersiell suksess og reell kunstnerisk anerkjennelse, valgte bandet å gå i en mer lyttervennlig retning. Platene The Spotlight Kid og Clear Spot (begge utgitt i løpet av kort tid i 1972) var slett ikke uten suksess i sine forsøk på å blande inn elementer av pop og soul i Beefhearts miks, men kunne knappest forventes å bringe nye konvertitter inn i hans kjøpekrets.

Husk: Captain Beefheart -kveld på Biblioteket, tirsdag 29 april kl. 19.00. gratis

Ingen kommentarer: